Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Zwengel nu debat aan over zaadcellen en eicellen uit het laboratorium

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

Trouw
|
22
March 2024

Wetenschappers proberen kunstmatige geslachtscellen te maken. Die ontwikkeling roept belangrijke ethische en maatschappelijke vragen op. Daarover blijft het nog erg stil, vindt het Rathenau Instituut.
Onderzoek dat zou kunnen leiden tot ‘radicaal nieuwe mogelijkheden om menselijk leven te ontwikkelen’. Het Rathenau Instituut schuwt de grote woorden niet, in een rapport dat ze deze week publiceerden. Dat staat in het teken van onderzoek naar zaadcellen en eicellen uit het lab. Wereldwijd, ook in Nederland, zetten onderzoekers namelijk gestaag stapjes in het ontwikkelen van kunstmatige geslachtscellen.
“Daar moeten we het over hebben. Zo’n technologie ontwikkelt zich decennialang en dan ineens is ‘ie er”, zegt Michelle Habets, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, de organisatie die zich bezighoudt
2
met de invloed van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving. “We vinden het belangrijk dat de samenleving straks niet voor een voldongen feit staat.”
Grote gevolgen
Als het lukt om een kunstmatige zaadcel of eicel te maken, dan kan hiermee on

Labels:
technologie
ethiek

Gerelateerde artikelen