Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Moeder gezocht voor sperma van overleden zoon

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

Nieuwsuur
|
21
November 2020

Stel je bent een man en je komt te overlijden, zou je dan willen dat jouw sperma nog gebruikt wordt voor voortplanting? Het klinkt misschien opmerkelijk, maar in Israël gebeurt het. Daar kunnen overleden mannen alsnog een kind op de wereld zetten.De IDFA-documentaire In his image volgt drie Israëlische moeders die graag een kleinkind willen van hun zoons die zijn gesneuveld als soldaat. Zij zoeken daarvoor een alleenstaande vrouw met een kinderwens. Er zouden zo in Israël al tientallen kinderen zijn geboren.

Maar hoe ethisch is het eigenlijk om een dode man nog vader te laten worden? Zou dat in Nederland ook kunnen gebeuren? In onderstaande video onderzoekt Nieuwsuur deze vragen.

De documentaire 'In his image' is deze week tijdens het IDFA in première gegaan. De film is dinsdag 24 november 2020 te zien bij de EO op NPO 2 om 20.15 uur.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen