Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Rouwverlof voor Vlaamse ambtenaren bij zwangerschapsverlies onder de 24 weken

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

Belgie | HN | Het Nieuwsblad
|
13
January 2024

Kunnen en mogen rouwen bij zwangerschapsverlies en ongewenste kinderloosheid is de basis van verwerking en het kunnen maken van evenwichtige, gezonde, realistische keuzes omtrent gezinsvorming-en kinderwens. Omdat de gefrustreerde kinderwens dé grote motor is van de wens naar - en wantoestanden bij adoptie, donorconceptie en draagmoederschap, pleiten we vanuit CAFE dan ook hard voor meer zorg en begeleiding voor wie ongewenst kinderloos is en/of een kind verliest.We zijn dan ook blij dat Vlaanderen het goede voorbeeld geeft en rouwverlof toekent voor Vlaamse en lokale ambtenaren bij zwangerschapsverlies onder de 24 weken.

Labels:
miskraam
rouw
kinderwens

Gerelateerde artikelen