Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Eerste vruchtbare eicel gekweekt buiten het lichaam

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
9
February 2018

Het is een doorbraak in vruchtbaarheidsonderzoek: wetenschappers hebben buiten de baarmoeder eicellen gekweekt die geschikt zijn voor bevruchting. De cellen, afkomstig van eierstokken, zijn opgekweekt in een laboratorium. Daar werd het proces nagebootst dat zich normaal afspeelt in de eierstok.De methode gaat een stap verder dan ivf (in vitro fertilisatie) en heet ivm (in vitro maturation). "Als eicellen normaal blijken te zijn en kunnen uitgroeien tot embryo's zijn er veel mogelijkheden voor behandelingen'', zei onderzoeksleider Evelyn Telfer van de universiteit van Edinburgh tegen de krant The Independent.'Ik wacht al tien jaar op een doorbraak als deze.' Annelies Bos, gynaecoloog op de afdeling voorplanting van het UMC Utrecht.

Labels:
eicel

Gerelateerde artikelen