Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Verbod op reclame voor gebruik anonieme donoren is nodig!

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
1
November 2018

Op 30 oktober heeft de Reclame Code Commissie uitspraak gedaan over een klacht tegen een reclame voor behandeling met een anonieme eicel en zaadceldonor in een IVF-kliniek in Spanje, terwijl dit in Nederland sinds 2004 bij wet verboden is. De Commissie noemt de klacht ongegrond omdat de wet niet expliciet reclame uitingen of bemiddeling voor medische procedures buiten Nederland verbiedt, waarbij gebruik wordt gemaakt van anonieme donor zaad- of eicellen. In Nederland hebben kinderen die geboren worden via een donor toegang tot hun afstammingsgegevens. Defence for Children vindt het teleurstellend dat er reclame gemaakt mag worden voor een behandeling die in Nederland verboden is. Wij pleiten samen met Stichting Donorkind en Donor Detectives voor het opnemen van een verbod om reclame hiervoor te mogen maken. Defence for Children, 1 november 2018

Labels:
afstamminginformatie
anoniem
spermadonor

Gerelateerde artikelen