Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Het recht op een kind bestaat niet

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
20
March 2018

Nederlanders met een onvervulde kinderwens laten zich steeds vaker in het buitenland behandelen met behulp van een anonieme eiceldonor. Voor sommigen is het de enige manier om een lang gekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan. Het verbieden van dergelijke behandelingen in Nederland leidt tot discriminatie van onvruchtbaren, is de leus. ‘Onzin,’ zegt Britta van Beers; ‘Hoe droevig de situatie van wensouders ook, het recht op een kind bestaat niet.’ Waarom we volgens Britta van Beers nooit toe moeten geven aan de commercialisering van de vruchtbaarheidsindustrie.www.2doc.nl, 20 maart 2018

Labels:
anonimiteit
afstammingsinformatie
dna
biologische ouder
ethiek
spermabank
zoektocht

Gerelateerde artikelen