Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Brave New Baby: wie wil er een genetisch superkind?

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
29
May 2018

Hoe zou jouw designerbaby eruit zien? Of hoef jij het IQ, de haarkleur en atletisch vermogen van je baby niet te bepalen? Wordt de mens zijn eigen schepper? Over deze intrigerende vragen een gesprek met een medisch ethicus, (stamcel-)onderzoeker, gynaecoloog en het publiek. Willen we echt superbabies? Babies die een écht verbeterde versie van onszelf zijn doordat we kunnen sleutelen aan genetisch materiaal van meerdere embryo’s en vervolgens de beste selecteren.Met: Alma Mathijsen, Eline Bunnik, Susana Chuva de Sousa Lopes, Larissa Pans, Bert Alberda, Nisrine Mbarki. De Rode Hoed, Amsterdam | 29 mei 2018 | Audio opname van deze bijeenkomst

Labels:
afstamminginformatie
identiteit
ethiek

Gerelateerde artikelen