Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Chinese arts die knoeide met embryo's moet de gevangenis in

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
30
December 2019

De Chinese arts die vorig jaar twee genetisch gemodificeerde baby's op de wereld heeft gezet, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Hij was begin dit jaar al onder huisarrest geplaatst en ontslagen door de universiteit waar hij werkte. Ook moet hij een geldboete van omgerekend bijna 400.000 euro betalen.He Jiankui zou ook de genen van een andere embryo hebben aangepast, maar daaruit zou geen baby zijn geboren.Chinese onderzoekers concludeerden eerder dat de arts alle richtlijnen voor medisch onderzoek had geschonden en een ethisch rapport had vervalst. Hij regelde zelf het geld om de experimenten te kunnen doen en deed het alleen voor roem en geld, zegt de onderzoekscommissie. NOS.nl, 30 december 2019

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen