Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

VVD en D'66 werken samen aan nieuwe embryowet

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

De Volkskrant
|
30
May 2022

VVD en D66 werken samen aan een nieuwe embryowet. Die moet meer selectie van embryo’s mogelijk maken en ook de productie van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek toestaan. Nederland is daarin nu strenger dan veel omringende landen.

De wet zal echter pas na deze kabinetsperiode daadwerkelijk in het parlement worden behandeld om problemen met de coalitiepartners CDA en ChristenUnie te voorkomen. Dat zeggen de fractievoorzitters Sophie Hermans (VVD) en Jan Paternotte (D66) maandag in Trouw. De komende jaren willen zij gebruiken voor de voorbereiding en voor een ‘maatschappelijke dialoog’ over het thema.

Labels:
wetgeving
ethiek
afstammingsinformatie
identiteit

Gerelateerde artikelen