Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Onder de 30 en geen kinderwens: klinieken zien vraag naar sterilisatie toenemen

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

NOS
|
11
April 2024

Onder de dertig en geen kinderwens? Urologen zien steeds vaker dat deze groep mannen om een sterilisatie vraagt. Dat blijkt uit een rondgang van NOS op 3 langs bijna alle urologie-klinieken in Nederland. Het merendeel van de mannen die de ingreep willen, is tussen de 35 en 40. Ongeveer een derde van de klinieken herkent dat ook steeds meer jongere mannen - onder de 30 - een knip willen.

Waarom mannen een sterilisatie willen, verschilt. De grootste groep heeft een voltooide kinderwens. Deze mannen willen bijvoorbeeld de druk bij hun vrouw weghalen die dan geen (hormonale) anticonceptie, zoals de pil of een spiraal, meer hoeft te nemen.

Klinieken herkennen ook een nieuwe groep: jonge mannen zónder kinderwens. Zij willen bijvoorbeeld vanwege het klimaat geen kinderen op de wereld zetten.

Labels:
kinderwens

Gerelateerde artikelen