Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Chinees maakte tweede genbaby en wordt vervolgd

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
22
January 2019

In China is opnieuw een vrouw zwanger van een genetisch veranderde baby, nadat eind vorig jaar ’s werelds eerste genetisch gemanipuleerde mensenbaby werd geboren. Dat hebben Chinese autoriteiten die onderzoek doen naar de zaak bekendgemaakt. De baby’s zijn genetisch zodanig herschreven dat ze niet meer besmet kunnen raken met het aidsvirus hiv.De arts die de baby’s bewerkte wacht strafrechtelijke vervolging: zijn zaak wordt overgedragen aan de politie, meldt het officiële Chinese persbureau Xinhua. De arts, voortplantingsgeneeskundige Jiankui He, zou ethische documenten hebben vervalst en ‘opzettelijk het toezicht hebben ontweken’, volgens Xinhua. Onduidelijk is nog wat voor straf He daarvoor boven het hoofd hangt. De Volkskrant, 22 januari 2019

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen