Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Zwanger worden via stamcel: we zijn al heel ver

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
21
September 2018

De wetenschap is weer iets dichterbij het maken van eicellen uit stamcellen. Met deze techniek kunnen in de toekomst - in theorie - onvruchtbare vrouwen alsnog zwanger worden. Met behulp van hun eigen huidcellen bijvoorbeeld.Een Japans team is het gelukt menselijke stamcellen op te kweken tot een voorstadium van eicellen. De onderzoekers publiceerden de resultaten van hun onderzoek donderdag in het wetenschappelijk blad Science."Ze hebben vroege kiemcellen bijna tot de allerlaatste stap van eicelontwikkeling gebracht in het lab", zegt hoogleraar voortplantingsbiologie Sjoerd Repping (AMC). Deze kunstmatig ontwikkelde eicellen lijken volgens Repping op de eicellen die pasgeboren vrouwen hebben. "Maar het zijn dus nog niet eicellen die je kunt bevruchten", zegt hij in Nieuws en Co op NPO Radio 1.

Labels:
kinderwens

Gerelateerde artikelen