Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Uittocht wetenschappers door strenge embryo-regels

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
5
June 2018

Topwetenschappers wijken uit naar België, omdat ze in Nederland geen medisch onderzoek mogen doen met speciaal gekweekte embryo's. De regeringscoalitie houdt dat verbod in stand onder druk van CDA en ChristenUnie. Nu mogen vooraanstaande medisch wetenschappers in ons land alleen menselijke embryo's gebruiken die toevallig zijn overgebleven na een IVF-behandeling. Maar juist deze embryo's zijn niet altijd meer bruikbaar voor optimaal onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van behandelingen. In Zweden, de VS, China, het VK en (vooral interessant voor ons) in België is het om die reden wel mogelijk om gloednieuwe embryo's speciaal voor onderzoek te kweken. Tijdens de kabinetsformatie hebben de christelijke partijen deze route voor Nederland echter afgesneden. Meerdere Kamerleden vragen zich af of door toestemming voor het kweken van embryo's niet een 'doos van Pandora' opengaat, waardoor wetenschappers straks vrijuit kunnen gaan sleutelen aan de kiem van een mens. .

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen