Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Grensverleggende kinderwensen zorgen voor ethische dilemma's bij artsen

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

KRO-NCRV
|
13
June 2022

Wie mag een kind? En wie beslist dat? In de driedelige documentaireserie Dilemma’s van dokters  worden zowel de personen met een grensverleggende kinderwens als hun artsen gevolgd. Een vrouw die zonder partner een kind wil krijgen, terwijl ze tot voor kort een doodswens had. Een homostel dat al tien jaar droomt van een baby. Ouders die ‘met z’n vieren’ een kind krijgen. En een lesbisch stel bij wie de ene vrouw zwanger wordt van de eicel van de ander.

Sinds 2019 kan en mag in Nederland steeds meer op het gebied van vruchtbaarheid en voorplanting. Waar zogenoemde ‘wensouders’ voorheen naar het buitenland werden verwezen voor commercieel draagmoederschap of adoptie, kunnen ze nu in eigen land geholpen worden. Tegelijkertijd brengt dit voor hun behandelaars ook nieuwe dilemma’s met zich mee. Want waar ligt de grens? Mag iedereen een kind? En zo ja, in welke constructie?

     

Labels:
kinderwens
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen