Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

En de mens, hij plantte voort

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
16
May 2018

Door de biomedische revolutie krijgt de mens steeds meer greep op zijn eigen voortplanting. Maar de designbaby is volgens topwetenschappers nog ver weg.Begin deze maand was er weer een doorbraak in de biomedische wetenschap, hét vakgebied waar de toekomst van de mens wordt bepaald. Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht en het Hubrecht Instituut in Utrecht zijn er voor het eerst in geslaagd mini-embryo’s te kweken uit de stamcellen van muizen: nieuw leven zonder dat er ei- of zaadcellen aan te pas kwamen. De mini-embryo’s konden zich innestelen in een baarmoeder en daar enkele dagen overleven. Het onderzoek werd gepubliceerd in het vakblad Nature. De Groene Amsterdammer, 16 mei 2018 door Margreet Fogteloo

Labels:
afstammingsinformatie
kinderwens
embryo

Gerelateerde artikelen