Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Regenboogkind (betekenis)

Categorie:

Voortplantingstechnieken | Wetenschap | Ethiek

|
27
April 2018

De cover van Opinie & Debat (NRC, 21 april 2018, zie elders in deze kennisbank) kopte vorige week: Wie is de eigenaar van het regenboogkind? (21/4). Maar als je op internet zoekt naar de betekenis van een ‘regenboogkind’ vind je dat dit één van drie typen kinderen is: Indigo, Kristal en Regenboogkinderen. De laatsten zijn, volgens nieuwetijdskind.com, „perfect in balans in hun mannelijke en vrouwelijke energieën. Ze zijn zelfverzekerd zonder agressie, ze zijn intuïtief en paranormaal begaafd zonder inspanning, ze zijn magisch en kunnen tijd ombuigen, ‘onzichtbaar’ worden, en kunnen zonder slaap en voedsel.” Ze kunnen veel energie hebben, hebben sterke persoonlijkheden, zijn creatief, en kunnen direct manifesteren wat ze willen of nodig hebben. Dat maakt hen uitermate geschikt om hun specifieke taak – bouwen aan wat de Indigo- en Kristalkinderen begonnen zijn – te volbrengen.Dit betekent dus totaal iets anders dan waarover Larissa Pans schrijft, haar artikel ging over kinderen die uit gedoneerd zaad, eicellen en embryo’s voortkomen. Een regenbooggezin is natuurlijk een prachtige benaming voor een samengesteld gezin op wat voor manier dan ook. Een passender titel zou zijn: ‘Wie is de eigenaar van een kind uit een regenbooggezin?’Jammer dus, ik verheugde me al op een mooi artikel over echte regenboogkinderen. Naar mijn idee een gemiste kans om over hun hooggevoelige aard te schrijven.Marianne Vlietstra

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen