Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Delphine Boël versus Koning Albert: kistje met resultaat van DNA-onderzoek zal geopend moeten worden

Categorie:

Afstammingsvragen

|
13
December 2019

Een juridische overwinning voor Delphine Boël: het Hof van Cassatie heeft het beroep van Albert II verworpen. Ze kan nu zijn vaderschap claimen. Jacques Boël is niet langer de wettelijke vader van Delphine Boël. Dat wisten we al, omdat het hof van beroep van Brussel zich daar eerder over uitgesproken heeft. Maar Albert II ging in beroep, omdat het arrest ook bepaalde dat hij een DNA-staal moest afstaan, met het oog op het bepalen van zijn vaderschap.Het Hof van Cassatie heeft dat beroep van Albert II vrijdag verworpen. Daarmee ligt de weg open voor het vervolg van Delphine Boëls zoektocht naar erkenning als dochter van de voormalige koning van België. De kunstenares was aanwezig bij de bekendmaking van het arrest en was zichtbaar tevreden, maar legde geen verklaringen af. België | De Standaard, 13 december 2019

Labels:
vader
vaderschap

Gerelateerde artikelen