Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Familierecht moet op de schop: huidige regelgeving loopt achter op hedendaags ouderschap

Categorie:

Afstammingsvragen

|
5
February 2016

België | Het Grondwettelijk Hof heeft met zijn arrest in de zaak-Boël* nog eens duidelijk gemaakt dat ons familierecht niet meer voldoet aan de hedendaagse samenleving. De Antwerpse hoogleraar en advocaat Frederik Swennen vindt het hoog tijd voor een grondige herziening.Hedendaags ouderschap blijft discussies uitlokken: recent ontstond er ophef over interlandelijke adopties, en zopas nog over ‘babyverkoop’ via draagmoederschap in Brussel. En deze week sprak het Grondwettelijk Hof zich uit in de saga rond de vordering van Delphine Boël tegen koning Albert. Boël mag haar rechtszaak voortzetten (De Standaard 4 februari). * Jonkvrouw Delphine Michèle Anne Marie Ghislaine Boël (Ukkel, 22 februari 1968) is een Belgische kunstenares. In haar werken, meestal uitgevoerd in papier-maché, verwerkt ze persoonlijke thema's. Boël claimt een buitenechtelijke dochter te zijn van de voormalige koning Albert II van België. Albert heeft het vaderschap erkend noch ontkend. De Standaard | België | 5 februari 2016

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen