Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Baby, de

Categorie:

Afstammingsvragen

|
18
November 2012

De Baby is een aangrijpende, ontluisterende reconstructie van de Hollandse onderduik van de joodse baby Anneke Kohnke (1940), die nu in Amerika leeft. Na de oorlog wordt haar leven bepaald door schuldgevoelens, verpletterend stilzwijgen over wie haar ouders waren en een gebrek aan herinneringen aan haar oorlogstijd. Waarom mocht zij niks over haar ouders weten en hoe komt het dat haar intuïtie haar meer vertelt dan zij feitelijk weet?'Hoewel het uitgangspunt en de verhaallijn anders zijn, wordt een aantal diepingrijpende psychologische aspecten uit de documentaire De Baby beschreven in het boek Schatgraven in de kelder van tante D., zoals schuldgevoelens, familiegeheimen en stilzwijgen.Prijzen Eervolle vermelding van de jury van de Nipkowschijf 2013 Shortlist Full Frame Inspiration Award, U.S.A. 2013Klik hier om de documentaire te bekijken

Labels:
afstamming
afstammingsgegevens
afstammingsinformatie

Gerelateerde artikelen