Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Contactregister

Categorie:

Afstammingsvragen

|
4
October 2014

Waarom is het Contactregister opgezet?Ondanks de mogelijkheden van het internet, zijn veel mensen onvindbaar: omdat ze getrouwd zijn, een andere achternaam hebben gekregen door (stiefouder)adoptie, een geheim nummer hebben of omdat je niet precies weet hoe iemand heet. Er zijn zelfs mensen die iemand willen vinden van wie ze helemaal niet weten hoe hij heet, bijvoorbeeld hun biologische vader. Een andere reden is de vertrouwelijkheid. Er zijn op Internet genoeg sites te vinden waarop je oproepen kunt doen als je iemand kwijt bent. Toch zijn er heleboel mensen die niet zomaar een oproep willen plaatsen uit bescherming van hun eigen privacy of van degene die ze zoeken. Je zou graag contact met iemand hebben, maar dat hoeft niet iedereen te weten! Dat geldt zeker bij afstand en adoptie, maar ook als je door een scheiding je kinderen niet meer ziet wil je hun namen niet voor iedereen leesbaar op internet neerzetten, als je je oude liefde zoekt, dan wil je alleen dat hij of zij dat te horen krijgt.De privacywetgeving wordt in Nederland steeds verder aangescherpt. Vraag je informatie over iemand bij een gemeente, dan krijg je te horen dat vanwege de privacy geen inlichtingen verstrekt mogen worden. Dat betekent dat mensen die wel contact met elkaar zouden willen hebben, dit om deze reden niet kunnen krijgen.Het werd dus hoog tijd voor een register waar je jezelf kunt aanmelden, zodat je niet onvindbaar bent.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen