Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Weten wie je biologische ouders zijn is een oerverlangen

Categorie:

Afstammingsvragen

Joëlle de Boer, journalist i.o.
|
4
June 2022

Heb ik nog veel meer familie? Hoeveel meer familie heb ik? Wie zijn mijn broers en zussen? Dit zijn veel van de vragen waarmee de cliënten van counselor en coach Maureen Davis worstelen. Door de vele media-aandacht rondom onder andere donorconceptie en gynaecologen die hun eigen sperma gebruikten, gaan er nu meer donorkinderen op zoek naar waar ze vandaan komen.

Maureen Davis begon op 58-jarige leeftijd naast haar werk aan een vierjarige hbo-opleiding tot counselor en coach, afstudeerrichting psychologie. De jarenlange zoektocht naar haar informatie over haar doodgezwegen onbekende Indische vader loopt als een rode draad door haar leven. Tijdens de zoektocht overleed haar vader. Zij heeft hem helaas nooit kunnen ontmoeten. Desondanks ging ze toch op een zoektocht naar informatie over haar vader, ontmoette ze zijn familieleden en leerde haar halfbroer en halfzus kennen. Door haar eigen ervaringen snapt ze gevoelens van donorkinderen maar al te goed.

Labels:
donorconceptie
identiteit
zoektocht
praktijkverhalen

Gerelateerde artikelen