Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Afstammingscentrum België

Categorie:

Afstammingsvragen

vzw Donorfamilies België
|
1
October 2021

Het Afstammingscentrum is een onafhankelijk centrum waar iedereen met vragen over hun afstamming terechtkan. Het centrum heeft een geïntegreerde werking, waarbij het onderzoeken koppelt aan informatie,begeleiding en sensibilisering. Het centrum zorgt niet enkel voor bijstand inde zoektocht naar afstammingsinformatie, maar voorziet ook psychosociale ondersteuning en behartigt de belangen van kinderen, adolescenten en volwassenen, die om welke reden dan ook geen zicht hebben op hun afstamming.

De opdracht en het kader van de werkzaamheden zijn vastgelegd in het decreet van de Vlaamse regering, houdende de oprichting van een afstammingscentrum en een DNA-databank.

Labels:
afstamminginformatie
donorconceptie
adoptie
afstandskinderen
dna databank
zoektocht

Gerelateerde artikelen