Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Ze zeiden dat mijn zoontje dood was, maar hij bleek geadopteerd ....

Categorie:

Adoptie

NOS
|
8
February 2021

"Ik heb alleen een glimp van zijn voetje opgevangen. Daarna wikkelden ze mijn pasgeboren zoontje in een blauwe ziekenhuisdeken en brachten hem weg." De Colombiaanse María Orfi Cifuentes zag haar kind pas veertig jaar na de bevalling terug, in Nederland. "In het ziekenhuis zeiden ze dat hij dood was, maar hij bleek te zijn geadopteerd."

Het verhaal van Cifuentes illustreert de misstanden waar de commissie-Joustra in zijn vandaag verschenen rapport aan refereert. Als gevolg van het onderzoek heeft Nederland per direct alle adopties uit het buitenland opgeschort.

De commissie, die onderzoek deed naar adopties vanuit het buitenland in de periode 1967-1997, richtte zich naast Colombia ook op Brazilië, Indonesië, Sri Lanka en Bangladesh.

Labels:
kinderhandel
illegale praktijken
afstammingsgegevens
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen