Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kritiek op houding van Staat in zaak illegale adoptie

Categorie:

Adoptie

NPO Radio 1
|
29
February 2024

Het leek het einde van een pijnlijke en lange juridische strijd. In 2021 oordeelde de rechter dat de Nederlandse staat een schadevergoeding moet betalen aan Patrick Noordoven. Hij werd illegaal geadopteerd uit Brazilië. Zijn zaak leidde tot excuses van de minister en was mede aanleiding voor een vernietigend rapport over adopties door de commissie Joustra. En tóch besloot de staat in hoger beroep te gaan. Een beslissing waar veel kritiek op is.

Michiel Scheltema, voormalig staatssecretaris en emeritus hoogleraar Bestuursrecht, vertelt in Nieuws en Co over die kritiek.

Labels:
adoptiefraude
kinderhandel
rechtszaak
Brazilië

Gerelateerde artikelen