Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Geadopteerde tweelingzussen niet eens bloedverwant

Categorie:

Adoptie

NOS
|
27
September 2017

Er klopt iets niet aan de vrouw op een foto die Marleen en Miranda in hun bezit hebben. Het zou de moeder van de Hoogeveense tweelingzussen zijn. Maar wij lijken niet op haar, dacht Marleen al tijdens haar puberteit.

Na een uitzending van tv-programma Zembla eerder dit jaar over fouten bij adopties viel haar mond open. "We hebben elkaar meteen gebeld en gezegd: er moet een dna-test komen", zegt Marleen in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Deze zomer bleek dat de tweelingzussen inderdaad geen tweelingzussen zijn. "Wij zijn niet eens bloedverwant", zegt Miranda. "Dat kwam heel hard aan. De band die wij hebben als zussen verandert niet, maar het is toch een hele schok."

Labels:
illegale praktijken
identiteit
afstammingsgegevens
biologische ouders
zoektocht

Gerelateerde artikelen