Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Uit Brazilie gestolen Patrick wordt kapot geprocedeerd door de Staat

Categorie:

Adoptie

AD
|
21
November 2023

De staat is door zo’n honderd geadopteerden aansprakelijk gesteld voor misstanden. Dat leidde al tot vijf civiele procedures. In twee zaken - Patrick Noordoven (Brazilië) en Dilani Butink (Sri Lanka) - hebben rechters de staat veroordeeld tot een schadevergoeding vanwege onrechtmatig handelen.
De staat is in hoger beroep en cassatie gegaan. Ondanks een vernietigend onderzoeksrapport over de misstanden en excuses blijft de staat geadopteerden tegenwerken, zeggen belangenorganisaties en deskundigen. Zo wacht het ministerie al sinds de zomer met het openbaar maken van 700 overheidsdocumenten die het Noordoven moet verstrekken, terwijl het hoger beroep al over drie maanden dient.
,,Traineren is onderdeel van de tactiek van de staat’’, zegt Ina Hut, oud-directeur van Wereldkinderen en het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha). ,,Er is zo duidelijk sprake geweest van misstanden en illegale adopties, dat je het niet kunt maken iemand kapot te procederen. Dat zorgt voor onzekerheid en emotionele schade.’’
Half miljoen euro
Waar geadopteerden mentaal en financieel lijden onder de procedures, die hen al tienduizenden

Labels:
kinderroof
rechtszaak
afstammingsinformatie

Gerelateerde artikelen