Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Adoptiebedrog, het einde? TV Zembla

Categorie:

Adoptie

BNN VARA | Zembla
|
23
June 2024

Onderzoek naar interlandelijke adoptie leidde tot onthullingen van vervalste dossiers, grootschalige fraude en zelfs het bestaan van babyfarms. In 2021 gaven onderzoekers in een rapport aan te betwijfelen of een adoptiestelsel zonder misstanden wel kan bestaan. Ze adviseerden daarom om adopties tijdelijk te stoppen. Inmiddels heeft minister Weerwind besloten in de toekomst interlandelijke adoptie permanent te beëindigen. Kan adoptie tussentijds nog veilig gebeuren? En hoe is de situatie in Bulgarije, waar Roma-kinderen door diepgewortelde discriminatie vaker uit huis worden geplaatst en ter adoptie worden gesteld?

Labels:
adoptiefraude
adoptiedossiers
adoptiestop

Gerelateerde artikelen