Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Hoge Raad: zaak tegen de staat rond illegale adoptie Sri Lanka moet over

Categorie:

Adoptie

AD
|
19
April 2024

De rechtszaak rond de adoptie de Sri Lankaanse Dilani  Butink moet over gedaan worden door een ander gerechtshof. Dat moet oordelen of de Nederlandse staat aansprakelijk is voor misstanden die hebben plaatsgevonden. De Hoge Raad vernietigt daarmee het vonnis van het Gerechtshof in Den Haag.

Butink klaagde de staat en het bemiddelingsbureau aan vanwege ernstige fouten bij haar adoptie in 1992. Volgens de Hoge Raad moet opnieuw worden beslist over de aansprakelijkheid wegens het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. De Hoge Raad verwijst de zaak daarom naar een ander gerechtshof dat de zaak opnieuw moet behandelen en beslissen.

Labels:
adoptiefraude
adoptiestop
Sri Lanka
rechstzaak

Gerelateerde artikelen