Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

De staat gaat naar Hoge Raad in zaak onrechtmatige adoptie: 'verbijsterd'.

Categorie:

Adoptie

WNL Podcast Het Onderzoeksbureau
|
12
October 2022

De Staat gaat toch in cassatie in een zaak van Dilani Butink, de vrouw die in 1992 is geadopteerd uit Sri Lanka en die door misstanden niet kon achterhalen wie haar biologische ouders zijn. Het is niet de eerste keer dat de Staat ingaat tegen het oordeel van een rechter: in de zaak van Patrick Noordoven, die in 1980 met behulp van een Nederlandse diplomaat onrechtmatig uit Brazilië werd gehaald door een Nederlands stel, gebeurde in februari 2022 hetzelfde. “Ik ben verbijsterd over de manier waarop minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming, red.) met Dilani en met mij omgaat”, zegt hij in een eerste reactie tegen de redactie van de WNL-podcast Het Onderzoeksbureau.

Labels:
illegale adoptie
rechtszaak
cassatie
overheid

Gerelateerde artikelen