Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Adoptie is veel te lang door een naïeve roze bril bekeken

Categorie:

Adoptie

De Volkskrant
|
8
February 2021

Adoptie was goed, voor de kindertjes uit arme landen en oorlogsgebieden. Dat vond Nederland destijds. Het leidde tot eenadoptie-industrie, waarvan de ernst pas nu is blootgelegd.

Kinderen die zijn verhandeld, geadopteerden die werden voorgesteld aan de verkeerde biologische familie, afstandsmoeders die zijnberoofd van hun baby: de voorbeelden van misstanden die voortkomen uit internationale adoptie zijn schrijnend en legio.

Het snoeiharde rapport dat de commissie-Joustra maandag presenteerde,laat weinig heel van de idealistische denkbeelden waardoor adoptie in het verleden zo vaak was omgeven. Er is volgens het onderzoek een ‘vraaggestuurdeadoptiemarkt’ ontstaan ‘waarbij grote geldbedragen in het spel zijn’. D ecommissie onder leiding van voormalig topambtenaar Tjibbe Joustra constateertdat het systeem ‘werkt als een ‘witwasoperatie’ voor kinderen’

Labels:
kinderhandel
afstammingsgegevens
illegaal
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen