Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Wensouders na advies om adopties te stoppen: 'Misschien gebeurt het helemaal niet meer'

Categorie:

Adoptie

Nos.nl
|
5
February 2021

Mensen die wachten op hun adoptiekind uit het buitenland reageren ontsteld op het advies van de commissie-Joustra aan het kabinet om te stoppen met adopties. Ze zitten vol vragen en onzekerheden. "Je beseft: misschien komt ons adoptiekind wel helemaal niet meer."

Volgens de commissie waren er bij adopties tussen 1967 en 1997 ernstige misstanden zoals kinderdiefstal en vervalste documenten. Problemen zouden tot op de dag van vandaag voortduren en omdat er praktijken nog steeds niet deugen, moeten kinderen helemaal niet meer naar Nederland gehaald worden, citeert het AD het advies van de commissie.

Labels:
onderzoek
illegale praktijken
kinderhandel
afstammingsinformatie
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen