Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Dilani Butink - brief hoger beroep Butink/Nederlandse staat inzake adoptieschandalen

Categorie:

Adoptie

|
24
March 2022

Dilani Butink, in 1992 geadopteerd vanuit Sri Lanka, gaat in hoger beroep tegen de Nederlandse staat en stichting Kind en Toekomst. Butink stelde hen in 2018 aansprakelijk voor het leed dat haar is aangedaan rond haar frauduleuze adoptie. De rechter oordeelde in september dat haar zaak is verjaard en dat de overheid niet verwijtbaar is. Advocaat Lisa-Marie Komp: “Ik denk dat goed te betogen valt dat de staat wel degelijk verwijtbaar is.”

Vanaf de jaren 70 zijn ruim 40.000 kinderen vanuit het buitenland naar Nederland geadopteerd. In drie eerdere uitzendingen toonde Zembla aan dat veel adoptiepapieren in die tijd zijn vervalst. Kinderen werden geroofd uit ziekenhuizen en in Sri Lanka waren er ‘baby farms’, waar baby’s ten behoeve van adoptie op de wereld werden gezet.

Labels:
afstammingsgegevens
identiteit
zoektocht
Sri Lanka
fraude

Gerelateerde artikelen