Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Voorlopig geen nieuwe adopties uit het buitenland

Categorie:

Adoptie

NOS
|
8
February 2021

Nederland schort per direct adopties uit het buitenland op. Dat heeft demissionair minister Dekker voor Rechtsbescherming bekendgemaakt, in reactie op het rapport van de commissie-Joustra over de Nederlandse adoptiecultuur en de rol van de overheid. Lopende adoptieprocedures worden nog wel afgerond, na een extra toets. Ook zal de Staat zich niet meer beroepen op verjaring in procedures van geadopteerden.

Volgens de commissie heeft Nederland zich in het verleden te passief opgesteld in het adoptieproces. Daardoor was het toezicht op procedures onvoldoende en is er niet ingegrepen bij misstanden die aan het licht kwamen. Het gaat onder meer om kinderdiefstal, kinderhandel en onethisch handelen van ambtenaren. Al sinds de jaren 60 waren dit soort misstanden bekend.

Labels:
onderzoek
kinderhandel
afstammingsgegevens
identiteit

Gerelateerde artikelen