Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Hof: Nederlandse staat en stichting handelden onrechtmatig bij adoptie van Dilani Butink uit Sri Lanka

Categorie:

Adoptie

NRC
|
12
July 2022

Butink sleepte de overheid en stichting Kind en Toekomst voor de rechter omdat ze vindt dat die verplicht waren meer te doen om frauduleuze adopties te voorkomen. Het hof stelt haar in het gelijk.

De Nederlandse staat en een adoptiebemiddelaar hebben onrechtmatig gehandeld bij de adoptie van de in Sri Lanka geboren Dilani Butink in 1992. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten, meldt persbureau ANP. Butink sleepte de overheid en stichting Kind en Toekomst voor de rechter omdat ze vindt dat die verplicht waren meer te doen om frauduleuze adopties te voorkomen. Het was voor het eerst dat een geadopteerde Nederlander deze stap naar de rechter maakte. Eerst wees de rechtbank haar klacht wegens verjaring van de zaak af, maar nu krijgt Butink in hoger beroep toch gelijk.

Labels:
fraude
rechstzaak
afstammingsgegevens
identiteit

Gerelateerde artikelen