Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Advies: Sri Lankaanse adoptiezaak tegen de staat moet over

Categorie:

Adoptie

NOS
|
27
October 2023

De zaak over de onrechtmatige adoptie van Dilani Butink uit Sri Lanka in 1992 moet over. Dat adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Daarmee zou het eerdere vonnis van het hof worden vernietigd.

De geadopteerde Butink hoopte een schadevergoeding en erkenning af te dwingen tot aan de hoogste rechter, maar dat staat nu op losse schroeven.

Het hof had Butink in 2022 gelijk gegeven en geoordeeld dat de Staat beter had moeten controleren of adopties uit Sri Lanka wel goed verliepen. Volgens de advocaat-generaal is het hof echter niet genoeg ingegaan op bezwaren van de Staat dat de signalen over misstanden geen betrekking hadden op deze zaak.

Labels:
adoptie
adoptiedossiers
afstamminginformatie
rechstzaak
identiteit

Gerelateerde artikelen