Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Tjibbe Joustra leidt onderzoek adopties

Categorie:

Adoptie

|
25
April 2019

Het onderzoek naar internationale adopties tussen 1967 en 1998 wordt geleid door Tjibbe Joustra. Verder zitten ook Beatrice de Graaf en Bert-Jan Houtzagers in de Commissie Onderzoek Interlandelijke Adoptie. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag bekendgemaakt. Het onderzoek wordt gedaan omdat er in die periode sprake was van illegale praktijken bij adopties.Joustra is sinds 2011 voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV). Op 1 mei treedt hij terug en neemt Jeroen Dijsselbloem die functie over. De Graaf is terrorisme-expert en hoogleraar geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Houtzagers is advocaat en sinds dit jaar werkzaam bij de Raad van State.De commissie begint haar werkzaamheden op 1 mei 2019 en zal vóór 1 oktober 2020 een eindrapport uitbrengen.

Labels:
afstammingsinformatie
identiteit
illegaal
onderzoek

Gerelateerde artikelen