Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Stop per direct met adoptie uit het buitenland

Categorie:

Adoptie

|
11
January 2018

Radiouitzending 'DIT IS DE DAG' met Tijs van den Brink, donderdag 11 januari 201 | Stop per direct met adoptie uit het buitenland Ethiopië gaat de adoptie van Ethiopische kinderen door buitenlanders verbieden. De regering wil daarmee voorkomen dat kinderen worden misbruikt of mishandeld. 'Het is goed dat dit verbod is gesteld', zegt Chamila Seppenwoolde van United Adoptees International. 'Er zou een algehele wereldwijde adoptiestop ingevoerd moeten worden. De illegale praktijken die plaatsvinden moeten voorkomen worden.' Inez Teurlings van de Stichting Interlandelijke Geadopteerden vindt dit te ver gaan. 'Er gaan dingen mis, absoluut. Maar er gaat ook heel veel goed.' Volgens haar moet het daarom ook mogelijk blijven te adopteren. 'Het is goed voor het kind en de ouders.' Klik op de link om het fragment te beluisteren.

Labels:
afstammingsinformatie
identiteit

Gerelateerde artikelen