Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Onderzoek naar illegale adopties van kinderen uit buitenland

Categorie:

Adoptie

|
6
December 2018

Een onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar illegale adopties van kinderen uit het buitenland, waarbij mogelijk Nederlandse overheidsfunctionarissen waren betrokken.Minister Dekker voor Rechtsbescherming schrijft aan de Tweede Kamer dat er informatie naar boven is gekomen over een adoptiezaak uit Brazilië, waaruit blijkt dat er sprake geweest kan zijn van misstanden. Die informatie kwam naar boven na een verzoek om informatie door de slachtoffers.Brazilië In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw reisden Nederlandse echtparen naar Brazilië om een Braziliaans kind in hun gezin op te nemen. Ze gaven het in Brazilië aan als hun eigen kind en namen het dan mee naar Nederland, waar het kind dan met de Braziliaanse documenten werd ingeschreven bij de burgerlijke stand. Volgens Dekker waren mogelijk Nederlandse overheidsfunctionarissen betrokken bij dit soort illegale adopties. NOS.nl, 6 december 2018

Labels:
afstamminginformatie
identiteit
illegaal

Gerelateerde artikelen