Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Nederlandse Staat was betrokken bij illegale adopties

Categorie:

Adoptie

|
6
December 2018

Patrick Noordoven komt in 1980 als baby'tje uit Brazilië. Zijn ouders doen voorkomen dat hij hun eigen kind is, maar eigenlijk hebben ze hem illegaal geadopteerd. Ze doen met behulp van Nederlandse diplomaten en tussenpersonen in Brazilië aangifte van zijn geboorte.Met de Braziliaanse papieren wordt hij vervolgens bij de Nederlandse burgerlijke stand aangegeven. Als Noordoven in 2001 op zoek gaat naar zijn biologische ouders, geven zijn adoptieouders toe dat hij illegaal geadopteerd is. Hij spant vervolgens een rechtszaak tegen ze aan.Omdat de adoptieouders Noordoven niet alle informatie over de adoptie hebben verstrekt, moeten ze hem een schadevergoeding van 13.000 euro betalen. Dat beslist het Haagse gerechtshof begin deze maand.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen