Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Nederland heeft adoptiekinderen onvoldoende beschermd

Categorie:

Adoptie

|
7
June 2018

De stichting Mijn Roots, die zoektochten organiseert voor Nederlanders die als kind uit Indonesië zijn geadopteerd, spant een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat. Ze wil financiële ondersteuning bij het zoeken naar de biologische ouders van deze mensen. Nederland zou eind jaren zeventig en begin jaren tachtig niet genoeg hebben gedaan om misstanden bij de adoptie, zoals ontvoering, te voorkomen. De gang naar de rechter is een vervolg op een briefwisseling tussen juriste Dewi Deijle van Mijn Roots en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarin stelt Deijle, zelf als kind geadopteerd uit Indonesië, dat de Nederlandse overheid wetten heeft overtreden door niet in actie te komen tegen de misstanden in haar geboorteland.

Labels:
afstamminginformatie
zoektocht
identiteit
biologische familie

Gerelateerde artikelen