Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Minister geeft groen licht voor diepgaand onderzoek afstand en adoptie binnen Nederland

Categorie:

Adoptie

|
22
January 2019

Op 18 januari j.l. stuurde minister Dekker van Rechtsbescherming een brief naar de Tweede Kamer waarin hij, mede namens de minister van VWS, maatregelen aankondigt met betrekking tot interlandelijke en binnenlandse adopties, rootsonderzoek en nazorg. Meer toezicht interlandelijke adoptieprocedure De minister zet in op versterking van de interlandelijke adoptieprocedure. Dit doet hij met name door de Centrale Autoriteit (CA) Internationale Kinderaangelegenheden meer regie te laten nemen en meer bevoegdheden te geven. Zo krijgt de CA opdracht om te onderzoeken of landen daadwerkelijk voldoen aan de uitgangspunten van het Haags Adoptieverdrag. Daarvoor wordt een normenkader opgesteld. Bij twijfel wordt de samenwerking verbroken.

Labels:
adoptie
onderzoek

Gerelateerde artikelen