Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Meldpunt voor gedwongen adoptie

Categorie:

Adoptie

|
26
September 2019

Er komt een meldpunt over kinderen die in Nederland gedwongen ter adoptie zijn afgestaan. Het wordt dinsdag geopend, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid tegen Omroep Brabant. Het is een meldpunt voor ouders, kinderen, hulpverleners en verzorgenden die betrokken waren bij zaken tussen 1956 en 1984.Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil verhalen verzamelen van direct betrokkenen om een onderzoek te starten naar het leed dat hun is aangedaan. In de jaren 50, 60 en 70 kwam gedwongen adoptie regelmatig voor in twee tehuizen voor ongehuwde moeders in Breda en in Goirle. Deze 'gevallen vrouwen' waren vaak naar de tehuizen gestuurd door hun familie, uit vrees voor reputatieschade. Nieuwsuur, 26 september 2019 Zie ook Tjibbe Joustra leidt onderzoek adopties

Labels:
afstammingsinformatie
afstandsmoeders
zoektocht
identiteit

Gerelateerde artikelen