Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Hongaarse regering wil verbod op adoptie voor homoparen in grondwet

Categorie:

Adoptie

|
11
November 2020

De regering van Hongarije wil in de grondwet opnemen dat alleen getrouwde stellen kinderen kunnen adopteren. Dat komt feitelijk neer op een adoptieverbod voor partners met hetzelfde geslacht, omdat in Hongarije alleen een huwelijk tussen man en vrouw mogelijk is. Alleenstaanden kunnen in het voorstel alleen een kind adopteren na toestemming van de minister voor Familiezaken.

In een amendement op de grondwet dat tegelijkertijd bij het parlement is ingediend, staat bovendien dat kinderen met de "christelijke" opvatting van man- en vrouw-rollen moeten worden opgevoed.

De conservatieve regering van premier Orbán zegt dat de wetsvoorstellen bedoeld zijn om de rechten van kinderen bij adoptie te versterken.

Labels:
adoptie
verbod
lhbtgi

Gerelateerde artikelen