Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Gedwongen Adopties - Expertenpanel Belgie

Categorie:

Adoptie

|
5
May 2015

Op 4 mei 2015 overhandigde het Belgische Experten Panel Gedwongen Adopties zijn eindrapport aan minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. Het rapport bevat een uitgebreide analyse van de problematiek rond gedwongen adopties, met daaraan gekoppeld een reeks concrete aanbevelingen. Interessant is dat doorheen het rapport verschillende parallellen worden getrokken met anoniem donorschap. In aanbeveling 4 wordt bijvoorbeeld voorgesteld om een DNA-databank op te richten om geadopteerden en hun geboorteouders te helpen elkaar te vinden. Deze databank zou dan, naar het voorbeeld van de Nederlandse Fiom KID-DNA databank, meteen ook kunnen dienen om afstammingsvragen van donorkinderen te helpen beantwoorden. Het rapport is via onderstaande link te lezen.

Labels:
fiom

Gerelateerde artikelen