Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Geadopteerden dienen klacht in bij Nationale Ombudsman tegen de Nederlandse Staat

Categorie:

Adoptie

|
16
July 2018

Geadopteerde en jurist Dewi Deijle vindt dat de Staat verantwoordelijkheid moet nemen voor de misstanden rondom adopties in het verleden. Daarom heeft ze namens een groep geadopteerden een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman. De ombudsman laat weten de klacht te bestuderen.Deijle had namens de Stichting Mijn Roots een in vijftig pagina’s onderbouwde schadeclaim ingediend bij de overheid. De stichting vindt dat de Nederlandse overheid 'ernstig nalatig' is geweest als het gaat om het stoppen van illegale adopties vanuit Indonesië in de jaren ‘70 en ‘80. "Er zijn misdaden gepleegd. Het is eigenlijk bizar, dat als je geadopteerd bent en er is sprake van vervalste papieren, dat je je eigen misdaad moet oplossen en dat je daarvoor moet betalen," zei ze daarover eerder.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen