Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Doe nu eens echt iets aan adoptieprocedures

Categorie:

Adoptie

|
11
December 2018

Acht jaar lang moest de Braziliaanse Patrick Noordoven bij het ministerie van Justitie bedelen om informatie over zijn vermeende adoptie voordat hij gehoord werd (Ten Eerste, 8 december). Noordoven kwam in 1980 naar Nederland via een valse geboorteaangifte in Brazilië, als was hij het biologische kind van een Nederlands echtpaar. Uit de informatie die hij kreeg via een Wob-procedure blijkt dat vermoedelijk Nederlandse overheidsambtenaren hieraan en aan mogelijk nog tientallen andere valse geboorteaangiftes meewerkten en en dit vervolgens in de doofpot stopten. Minister Dekker van Rechtsbescherming kondigde daarom afgelopen donderdag aan een onafhankelijke commissie in te stellen om dit te onderzoeken. Volgens minister Dekker is er ‘nieuwe informatie’ naar voren gekomen uit alle papieren die Noordoven heeft opgevraagd.

Labels:
afstammingsinformatie
zoektocht

Gerelateerde artikelen