Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Adoptiekinderen willen dna-databank voor alle nationaliteiten

Categorie:

Adoptie

|
30
June 2017

De organisatie United Adoptees International (UAI) wil een dna-databank voor alle geadopteerden in Nederland opzetten om het zoeken naar biologische familie makkelijker te maken. Adoptiekinderen uit Bangladesh en Sri Lanka zijn daar al langer mee bezig. Na uitzendingen van Nieuwsuur en Zembla over adoptieverhalen waarbij van alles is misgegaan, krijgt de organisatie veel vragen van geadopteerden. Vaak wisten de biologische ouders niet dat hun kind voor adoptie naar het buitenland ging. Eerder deze maand volgde Nieuwsuur de Bengalees Mujibor de Graaf die opgroeide in een Nederlandse adoptiegezin. Ook het adoptiedossier van Mujibor zit vol met fouten. Hij werd als kind naar een kindertehuis gebracht en verdween vervolgens naar Nederland, zonder dat zijn moeder het wist.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen