Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Adoptiebedrog - deel II

Categorie:

Adoptie

|
20
September 2017

Het bestaan van zogeheten ‘babyfarms’ was voor de regering van Sri Lanka in 1987 de belangrijkste reden om tijdelijk te stoppen met interlandelijke adoptie. Op babyfarms werden vrouwen zwanger gemaakt om aan de vraag naar adoptiekinderen te kunnen voldoen. Dat erkent de Sri Lankaanse minister van Volksgezondheid, dr. Rajitha Senaratne, naar aanleiding van onderzoek van ZEMBLA. “Er waren toen veel babyfarms,” aldus de minister. “Ze verzamelden daar de baby’s en verkochten ze aan buitenlanders voor adoptie.” Het is voor het eerst dat de Sri Lankaanse regering het bestaan van ‘babyfarms’ toegeeft. De verhalen over ‘babyfarms’ werden eerder afgedaan als geruchten. Naar aanleiding van de bevindingen van ZEMBLA start Sri Lanka een onderzoek naar de fraude rond de adopties van duizenden kinderen die in de jaren ‘80 vanuit Sri Lanka naar Nederland zijn gehaald. Ook neemt minister Senaratne het initiatief tot het oprichten van een DNA-bank waar zowel kinderen als ouders op zoek kunnen naar hun bloedverwanten. (ZEMBLA: ‘Adoptiebedrog – Deel 2’, woensdag 20 september om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO2)

Labels:
afstammingsinformatie
biologische vader
biologische moeder
zoektocht

Gerelateerde artikelen