Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Wie is spermadonor K34? Maria daagt het ziekenhuis voor de rechter op zoek naar haar biologische vader

Categorie:

Donorconceptie

De Volkskrant
|
25
January 2021

Wie is spermadonor K34? Komt de 22-jarige Maria eindelijk te weten wie haar biologische vader is? Die vraag staat deze maandag (25 januari 2021) centraal in de rechtszaak die ze heeft aangespannen tegen het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, waar ‘K34’ waarschijnlijk tussen 1993 en 2000 als spermadonor actief was.  

De zitting in de Arnhemse rechtbank is historisch, ongeacht de uitkomst. Maria is voor zover bekend het eerste donorkind in Nederland dat hulp van de rechter vraagt bij het achterhalen van een zaaddonor. Ze heeft al navolging gekregen: een groep donorkinderen procedeert tegen de vruchtbaarheidskliniek uit Leiderdorp die toen nog MC Kinderwens heette. Ook zij eisen openbaarheid over hun donor.

Labels:
afstammingsgegevens
spermadonor
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen