Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Op latere leeftijd vertellen dat een kind verwekt is met een donor

Categorie:

Donorconceptie

Omroep Max
|
10
January 2024

Niet iedereen is het gegund om op een natuurlijke manier kinderen te krijgen. Dat kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Stellen die graag een kind willen, hebben meerdere opties om het toch mogelijk te maken. 1 daarvan is gebruikmaken van een donor. Vanaf de jaren 50 is dat regelmatig gedaan, maar er wordt weinig tot niet over gesproken. Ouders wordt in die tijd zelfs een zwijgplicht opgelegd.  

Ester de Lau is zelf een donorkind en bestuurslid van Stichting Donorkind. Ze helpt volwassen donorkinderen bij het vinden van hun biologische families. Een ware donor detective noemt ze zichzelf wel. Inmiddels is Ester 50 jaar. Het verhaal dat ze een donorkind is, hoort ze pas op 28-jarige leeftijd. Ze is verwekt met behulp van een donorvader.

Labels:
donorconceptie
familiegeheim
zoektocht

Gerelateerde artikelen